BIOMODUL stålskorstenar

 

 

 

Varför välja BIOMODUL stålskorsten?

Komplett och prisvärt skorstenssystem

BIOMODUL är ett komplett skorstenssystem, vilket innebär att alla tänkbara utmaningar i Ditt skorstensbygge kan hanteras! Det finns också i hela fem olika dimensioner (80 mm, 125 mm, 150 mm, 175 mm, 200 mm).

Jämför också gärna BIOMODUL med andra ledande skorstenar på marknaden och Du kommer märka att BIOMODUL är ett bra val även prismässigt!

Högsta värmeklassning

Som en av ytterst få modulskorstenar i Sverige är BIOMODUL klassat i T600, den högsta värmeklassningen för CE-märkta modulskorstenar. En trygghet för Dig!

Högsta kvalitet på isolering

BIOMODUL har keramisk isolering av högsta kvalitet. Mineralull, som de flesta andra fabrikat använder, är specificerat att klara max ca 700 graders temperatur medan den keramiska isoleringen ligger på max 1260 grader. Ett skorstensrör är som känsligast vid höga temperaturer – men det är också då det är viktigast att det är hållfast. Detta är en avgörande skillnad i det fall en sotbrand, som kan ha temperaturer uppemot 1000 grader, uppstår.

Vid skarvarna, som är de känsligaste delarna i en skorsten, så är isoleringen i BIOMODUL av dubbel densitet – marknadens högsta!

BIOMODULS högkvalitativa isolering innebär att Du kan känna Dig helt trygg – och att den kan installeras endast 50 mm från brännbart med 30 mm isolering!

Lämpligt för både inom- och utomhusmontage

Oavsett hur Du vill installera din stålskorsten så kan BIOMODUL möta dina önskemål!

Lättinstallerat

Modulerna i BIOMODUL går 65 mm omlott, vilket gör att de blir extra stabila. Varje modul skjuts på föregående och Du behöver ingen extra tätning emellan! Det innebär en enklare och snabbare installation samt att du kan demontera din modulskorsten utan att den riskerar att förstöras.

Per meter väger skorstenen endast ca 8 kg (150 mm dimension) vilket också underlättar installation!

 

Inga värmebryggor

Många stålskorstenar på marknaden har metalldistanser mellan inner- och ytterrör, även om det inte är något som det talas högt om. Metalldistanserna leder värme ut till ytterröret, vilket inte är önskvärt. BIOMODUL kommer garanterat utan dessa metalldistanser!

Lång garantitid

20 års funktionsgaranti ger Dig en rejäl trygghet i ditt köp!

Välj färg på din stålkorsten!

Svart och rostfritt är standard, men har du andra önskemål går detta att ordna till pristillägg. Vi pulverlackar i de flesta färger!

 

Vilken skorsten passar Dig?

Att tänka på vid köp

Det finns mängder med saker att tänka på inför Ditt köp av skorsten! Nedan några av de viktigaste:

 • Isolerat eller oisolerat?
 • Vilken dimension krävs?
 • Erbjuds ett komplett skorstenssystem?
 • Hur enkelt är det att montera?
 • Vad blir priset för hela skorstenssystemet?
 • Är skorstenen CE-certifierad och i sådana fall för vad?
 • Minsta avstånd till brännbart som skorstenen klarar?
 • Rostfritt syrafast innerrör eller bara rostfritt?
 • Isoleringskvalitet?
 • Hur stora hål måste jag ta upp i genomföringar?
 • Hur lång är funktionsgarantin?
 • Vilken service får jag och hur kunnigt är företaget som säljer produkten?

 

Vilken typ av skorsten passar Dig?

En isolerad modulskorsten passar för de flesta fall! Med vår isolerade skorsten BIOMODUL kan Du gå endast 30 eller 50 mm från brännbart material beroende på isolering. Välj att montera inomhus eller utomhus, båda går lika bra.

Är Du intresserad av BIOMODUL med 1 mm godstjocklek och/eller BIOMODUL med 50 mm isolering? Hör av Dig till oss för prisuppgifter!

I vissa fall går det alldeles utmärkt att använda sig av oisolerade skorstensrör istället för isolerade skorstenar. Står eldstaden nära en skorstensstock kan oisolerade rör användas för att ansluta till den. Om avståndet 500 mm hålls till närmaste brännbart material går det också bra att initialt använda sig av osiolerade rör för att sedan gå över till isolerade skorstensrör vid tak- eller väggenomföring.

Har du en utdömd skorstensstock som du vill kunna elda i? Välj vår då vår skorstenslang.

Viktiga mått vid val av skorsten

För att få en uppfattning om vilken typ av modulskorsten som passar dig så följer nedan en sammanställning av tillåtet avstånd till brännbart för olika typer av skorsten och vilken dimension som är lämplig.

Avstånd till brännbart

Rökgastemperaturerna skiljer sig mycket åt mellan pelletseldning och vedeldning. När man eldar pellets kommer man normalt inte över 250 grader. Vid vedeldning däremot kommer rökgastemperaturen upp till ca 450 grader. Detta påverkar givetvis kraven på avstånd till brännbart.

Vid pelletseldning och användande av BIOMODUL modulskorstenar avgörs avståndet egentligen inte av funktionella begränsningar. Däremot är CE-certifikatet utfärdat för detta avstånd.

Lämplig dimension

Dimensionen anger diametern för innerröret. Vilken dimension Din skorsten behöver ha beror på flera olika saker. Till att börja med avgör vilken typ av eldstad och bränsle Du har. En öppen spis som brinner med mycket luftöverskott behöver stor diameter, medan en luckförsedd tät eldstad kräver mindre. Pellets kräver inte lika stor dimension som ved, dels därför att pelletskaminer allt som oftast är försedda med rökgasfläkt, dels därför att pellets innehåller mindre fukt än ved. Även längd på skorsten avgör dimensionen. En kort skorsten kräver större dimension.

Sortiment, aktulla priser och beställningar  www.biovarmebutiken.se  , klicka webshop öppen på höger.